Rajzpályázat

A COMP-REND Kft. pályázatot hirdet Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából „Nincs talán még elfeledve a dal” címmel megrendezett országos programsorozata keretében 12-18 éves diákok számára. (Érdeklődés esetén fiatalabb versenyzők pályaműveit is elfogadjuk az I. kategóriában.)

Pályázni a táblázatban a korosztályonként megadott költeményekhez kapcsolódó illusztrációval lehet. Szabadkézi technikával készült képek (elsősorban rajzok és festmények) szkennelt változatát várjuk elektronikus úton 2017. október 9-ig a toth.bianka@comp-rend.hu címre. Egy pályázó legfeljebb három képet küldhet be, a képek mérete darabonként maximum 3 MB lehet. A kísérő szövegben kérjük megadni a pályázó nevét, születési dátumát, osztályát, iskolájának nevét és címét, valamint az illusztrált vers címét. A személyes adatokat bizalmasan kezeljük.

A pályaművek első elbírálására október 11-én kerül sor, a pályázókat a következő héten mailben értesítjük az eredményről.

I. kategória 7-8. évfolyam A fénikszről A halász és aranyhalA jávorfárólA selyembogár,

A vándor láprólAz árvalányhajról

II. kategória 9-10. évfolyam A két ijászA madár, fiaihoz, Csörsz árkaMárta könnye, Sárkánytörés,

Szuhay MátyásVárhegy

III. kategória 11-12. évfolyam  A futó csillagrólA gólyához, A tó leányaKirály kútjaKőasszonySzent László királyról

Tompa Mihály összes költeménye megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtár gyűjteményében. A versek html-változata a táblázatból kattintással közvetlenül elérhető.

A döntőbe bejutóktól az eredeti műveket majd az értesítésnek megfelelően postai úton kérjük megküldeni, de a sérülések elkerülése érdekében készek vagyunk a képeket az őszi helyszíneken személyesen is átvenni. Kérjük a pályázókat, a postai küldemények esetében ügyeljenek a megfelelő csomagolásra, a képeket össze nem hajtható, kemény mappában adják fel.

Az eredeti képek alapján a zsűri november 10-ig dönt a helyezésekről, az eredményhirdetésre a rendezvénysorozat záró helyszínén, Debrecenben kerül sor 2017. november 13-án. A győztesek könyvjutalomban részesülnek, továbbá minden kategória 1-3. helyezettjének műve megjelenik a jubileumi év végén kiadásra kerülő Tompa-kötetben.

A zsűri tagjai:

Feketéné Takács Rita művészettanár
Hargitai-Kiss Balázs könyvkiadó
Kaszás Attila grafikus – tervező
Orgoványi Gábor grafikusművész
Tóth Ágnes felelős kiadó

A pályaművek beküldésével a pályázók automatikusan hozzájárulnak a képek szabad felhasználásához, megjelentetésükhöz a rendezvénysorozat honlapján, illetve a COMP-REND Kft. által kiadásra kerülő Tompa-kötetben. A felmerülő további kérdésekre az info@comp-rend.hu címen kaphatnak választ.